Input | Technologie

Het ontwerp
maakt concreet

Zonder kennis geen product.
De ontwerpmethodiek passen wij toe om specificaties samen te stellen die van belang zijn voor het ontwerp. Daarnaast zien wij hoe het product vorm krijgt, uit welke matrijsdelen het product bestaat en hoe het product opgebouwd en toegepast wordt. Wij bespreken met u de uitkomsten. U krijgt gevraagd en ongevraagd advies in deze fase. Indien nodig maken wij een prototype. Dit maakt vooral duidelijk of het product aan de verwachtingen voldoet of dat er bij nader inzien voor alternatieven gekozen wordt.

Door de ontwerpmethodiek toe te passen voorkomen opdrachtgevers een richting in te slaan, zonder dat concreet gemaakt is of de vormgeving en de toepassing van het product daadwerkelijk haalbaar en zinvol is.

De ervaring heeft ons geleerd om voldoende tijd en aandacht te besteden aan ontwikkeling en tooling. Dit blijkt essentieel te zijn voor de resultaten in de productie. Wij hebben opdrachten uitgevoerd, waarbij omgevingsfactoren onnodig de productie negatief beïnvloedden. Vandaar ook dat u al in een van de eerste gesprekken met ons en andere professionals om de tafel zit. De toegepaste methodieken hebben zich inmiddels bewezen.


Gereedschap
op maat

Zonder technologie geen gereedschap.De ontwerpmethodiek bepaalt ook de input voor de specificaties van de tooling; matrijsdelen. Onze matrijsmethodiek gebruikt deze specificaties voor het ontwerp van de matrijs. In CAD hebt u gezien hoe uw product vorm krijgt. Om uw product te realiseren zijn diverse matrijsdelen nodig. Een matrijsdeel wordt gemaakt van één of meerdere metaalsoorten. De voor u ontworpen matrijsdelen maken uw product. Met uw goedkeuring wordt de matrijsdeel gemaakt in onze gereedschapmakerij.

Doordat wij alle fasen in de productieketen in huis uitvoeren, sluiten de daarmee samenhangende werkzaamheden naadloos op elkaar aan. Zo kunnen wij op een efficiënte manier werken. Deze inhouse technologie is uniek in Nederland en spreekt wereldwijd opdrachtgevers aan.

Deze matrijsmethodiek heeft voor u als voordeel, dat u alleen dat deel van de matrijs betaalt dat op u van toepassing is. Wij noemen dat fair pricing.

Wij hebben diverse basisdelen voor de matrijs in huis, waarmee we met uw matrijsdeel het geheel samenstellen. Zo kunnen wij eenvoudig kleine of grote series draaien. Eenmalig of een herhaling, met of zonder aanpassingen. U begrijpt nu waarom onze ontwerp- en matrijsmethodiek naadloos op elkaar aansluiten.

Portfolio

Ontwerpmethodiek? Matrijsmethodiek? Techniek en mechaniek brengen speciale producten voort. Als u wilt weten om welke producten dit gaat, bekijk dan onze verschillende opdrachten.

Bekijk ons portfolio